Wat is er te doen?

Ga jij graag op verkenning in de bosrijke omgeving? Of eropuit naar een van de leuke steden in de buurt? In Donsbrüggen valt veel te beleven.

Tip: Wandel in natuurgebied De Duffelt

Tussen Nijmegen en Kleve vind je natuurgebied De Duffelt. Men noemt het ook wel de Duitse Ooijpolder. Een laaggelegen streek die is ontstaan door een rivieroverstroming. In dit landelijke natuurgebied bekijk je leuke boerderijen en oudhollandse molens. Ideaal voor een lange wandeltocht. Nog meer wandelroutes ontdekken? Vind ze hier. 

Bezoek website

Tip: Golf bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen en/of Golfclub Moyland

Voor een sportieve daginvulling ben je bij een Golfbaan aan het goede adres. Reveille ligt centraal voor twee prachtige banen. Zowel golfbaan Het Rijk van Nijmegen als Golfclub Moyland is op vijftien minuten rijden. Golf met uitzicht over het Groesbeeks groen of sla je slag op een van de bospercelen in Bedburg Hau.

Golfbaan Het Rijk van NijmegenGolfbaan Moyland

Tip: Fiets door de natuur

Reveille ligt in een inspirerende omgeving. De vele fietsroutes variëren van lang tot kort en van uitdagend tot rustgevend. Tijdens de rit heb je schitterende uitzichten, heuvellandschap en cultuurhistorische elementen. Kies hier je favoriete fietsroute uit.

Kies fietsroute

Tip: Bezoek deze leuke Duitse steden

Donsbrüggen ligt op een perfecte locatie: tussen Kranenburg en Kleve. Naar beide steden is het vijftien minuten fietsen en vijf minuten rijden met de auto. In Kleve vind je – onder andere – de historische kastelen Slot Moyland en Zwanenburcht en de dierentuin Zoo Kleve. In Kranenburg slenter je eindeloos door het oude stadscentrum en vind je leuke bezienswaardigheden zoals Museum Katharinenhof.

Slot MoylandZoo KleveZwanenburchtMuseum Katharinenhof

Tip: Verken de oudste stad van Nederland

Nijmegen is een stad vol cultuur en belevenis. Fiets via een van de leuke fietsroutes of ben er binnen een half uur met de auto. Er zijn oneindig veel dingen te doen in deze stad. Wandel door de verschillende stadsparken, bewonder de Stevenskerk of drink een kop koffie in een van de vele koffiezaken in de Lange Hezelstraat. Te veel om van te kiezen!

StevenskerkLange HezelstraatStadsparken

Tip: Eet een hapje in deze leuke restaurants

Hier heb je voor iedere smaak wat wils. Eet Grieks bij Villa Nova, dineer in stijl bij in de tuinen van Altes Landhaus of verorber een typische Duitse Schnitzel bij Pias. Extra tip: bij Pias hebben ze ook voor de vegetariër genoeg om van te kiezen.

Villa NovaAltes LandhausPias

Tip: Maak een unieke tocht met de fietstrein

Met de fietstrein reis je over een voormalig spoorrail door het grensgebied. Fiets via verschillende routes en combineer je fietstreinreis met bijvoorbeeld een lunch. Ga met een tweetal of met een grote groep. De Draisine is een unieke manier om de omgeving te beleven. Boek hier je treinreis. 

Boek je treinreis

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Laat het ons weten!